Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς-M.L. Stedman

«Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς» είναι ένα υπέροχο, συγκινητικό και ανθρώπινο βιβλίο στο οποίο η ανιδιοτελής αγάπη, η καλοσύνη, το συναίσθημα και όχι η λογική φωτίζονται από τον φάρο του νησιού που φιλοξενεί την ιστορία του Τομ, της Ίζαμπελ και του απρόσμενου επισκέπτη, του επισκέπτη που η άφιξή του τους γεμίζει με ευτυχία, με την πραγμάτωση των ονείρων τους αλλά και με ένα ψέμα που όπως όλα δείχνουν όταν αυτό θα αποκαλυφθεί θα ανατρέψει την ζωή που θέλησαν όσο τίποτε άλλο να δημιουργήσουν και να τη ζήσουν σε όλη της την έκταση. 
Από τις πρώτες κιόλας σελίδες του το ενδιαφέρον είναι αμείωτο ενώ τα συναισθήματα του αναγνώστη όλο και αυξάνονται παρασύροντας τον έτσι σε μια υπόθεση γεμάτη ανθρωπιά, γλυκύτητα και γοητεία τέτοια που μόνο ένας φάρος μπορεί να αντανακλάσει. Η ροή του είναι γρήγορη ενώ η αφήγησή του κινηματογραφική. με σκηνές απτές και χαρακτήρες που δεν μπορείς παρά να τους νιώσεις οικείους σου. Είναι ένα βιβλίο που δεν το αφήνεις εύκολα από τα χέρια σου καθώς οι πτυχές των χαρακτήρων των ηρώων, η ιστορία τους και τα διλήμματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι φωτίζονται σελίδα τη σελίδα εντέχνως. Ο Τομ, η Ίζαμπελ, η Χάννα και η Λούσυ είναι ήρωες που τους νιώθεις, που σε συγκινούν και σε κερδίζουν με την καθαρότητά τους. 
Οι περιγραφές του φάρου, του νησιού που τον φιλοξενεί και των καιρικών συνθηκών που τον ‘’συντροφεύουν’’ είναι ειδυλλιακές, αυτές του αποχωρισμού του Τομ και της Ίζαμπελ από τη Λούσυ έντονες και σκληρές, ενώ η συνάντηση του ζευγαριού στο αστυνομικό τμήμα και του θανάτου της Ίζαμπελ φορτισμένες με συναισθήματα πραγματικής αγάπης και ερωτισμού. 
«Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς» έχει αποσπάσει τέσσερα βραβεία, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 35 γλώσσες ενώ πρόκειται να μεταφερθεί και στον κινηματογράφο! Είναι ένα μυθιστόρημα που θα σας συγκινήσει και που θα σας κρατήσει δέσμιους των μηνυμάτων που εκπέμπει για την μητρότητα και την ανιδιοτελή αγάπη!
Διαβάστε το…!
 Σας το προτείνω!

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Τομ Σέρμπουρν μετά την επιστροφή του από το Α’ Παγκόσμιο πόλεμο διορίζεται ως φαροφύλακας σε έναν από τους πολλούς φάρους της Αυστραλίας. Μαζί με την γυναίκα του την Ίζαμπελ ζει τον έρωτα και την αγάπη αφήνοντας πίσω του τις ζοφερές μέρες του πολέμου. Το νησί τους θα φιλοξενήσει την αγάπη τους και τις ελπίδες για ένα μέλλον γεμάτο ευτυχία και πολλές πολλές οικογενειακές στιγμές……
Οι διαδοχικές όμως αποβολές της Ίζαμπελ βυθίζουν το ζευγάρι στην απογοήτευση και στην συνειδητοποίηση πως το όνειρο της τεκνοποίησης θα μείνει ανεκπλήρωτο. Λίγες μέρες μετά την τελευταία της αποβολή μια βάρκα παρασυρμένη από τα αφρισμένα κύματα του ωκεανού θα εναποθέσει στα χέρια του ζευγαριού το πτώμα ενός νεαρού άντρα αλλά και ένα μωρό λίγων μηνών που παρά την ταλαιπωρία του σφύζει από ζωή. Τα συναισθήματα της Ίζαμπελ θα αναδυθούν και θα παραγκωνίσουν την λογική και τους νόμους των ανθρώπων. Θα πείσει τον Τομ να κρατήσουν το μωρό και να φτιάξουν την οικογένεια που τόσο λαχταρούν.
Για τέσσερα χρόνια ο φάρος θα στεγάσει την οικογενειακή ευτυχία τους…. το φως όμως της αλήθειας θα φτάσει κάποια στιγμή απέναντι και θα σαρώνει τις ζωές τους…..

Βαθμολογία 5/5
Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς
Συγγραφέας: M.L Stedman
Μετάφραση: Νίνα Μπούρη
Εκδ.:Πατάκη
Ημερ.Εκδ.: Νοέμβρης 2014
Σελ.: 480


Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου