Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ογκρέσα-Κώστας Κρομμύδας

Η «Ογκρέσα» είναι το βιβλίο που με φέρνει πρώτη φορά σε επαφή με τον συγγραφέα κύριο Κώστα Κομμύδα. Ο κύριος Κρομμύδας έχει γράψει συνολικά τέσσερα βιβλία, με το νέο του να έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Διόπτρα τον προηγούμενο μόλις μήνα με τίτλο «Μη με λησμονεί» (06/05).
     Στην «Ογκρέσα» εξιστορείται η περιπέτεια στην οποία εμπλέκονται τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, ο Γιάννης, ο Μηνάς και η ογκρέσα τους, η Κατερίνα. Οι τρεις αυτοί διαφορετικοί και άγνωστοι άνθρωποι μετά από περίεργες συμπτώσεις έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τον έρωτα, το πάθος, το μίσος, την παράνοια και τον θάνατο….. Η Κατερίνα παγιδευμένη στις ενοχές της εξαιτίας του χαμού του παιδιού της και της προδοτικής και σκληρής στάσης του συζύγου της προσπαθεί να βάλει τέλος στην ζωή της. Λίγο πριν το επιχειρήσει ο τυχαίος αριθμός που σχηματίζει στο κινητό της θα αντιστοιχήσει στην συσκευή του ανθρώπου που θα την βγάλει με τον έρωτα και την αφοσίωση του από τα σκοτάδια της. Ο Γιάννης όταν ακούσει την απεγνωσμένη φωνή αυτής της άγνωστης ύπαρξης θα κινήσει γη και ουρανό για να μάθει ποια είναι και που μένει. Όταν καταφέρει να την εντοπίσει η σκέψη του θα γεμίσει από εκείνη…. Η επεισοδιακή ένωσή τους όμως θα τους φέρει αντιμέτωπους με την παράνοια του δράκου που εκείνη την εποχή έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πεζοδρομίων, με τις άδικες κατηγορίες, με την εκδικητική τάση του ανερχόμενου στην πολιτική συζύγου της Κατερίνας, με τον αληθινό έρωτα αλλά κυρίως με τα καλά κρυμμένα εδώ και  σαράντα χρόνια μυστικά.
Τώρα θα μου πείτε που εμπλέκεται ο Μάνος; Ε, ανακαλύψτε το διαβάζοντας την «Ογκρέσα»!
Αν έπρεπε να επιλέξω δυο επίθετα για να χαρακτηρίσω το εν λόγω βιβλίο θα ήταν τα: αδιάφορο και μέτριο, έως και κάτω του μετρίου. Για μένα, και μόνο για μένα, λοιπόν το εν λόγω βιβλίο ήταν αδιάφορο γιατί η υπόθεσή του δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον, γιατί αυτή η υπόθεση ήταν προβλέψιμη και ανεδαφική με την έννοια ότι είχε πολλές υπερβολές που με ξένισαν και μέτριο γιατί η γραφή του ήταν τόσο απλή που δεν μου δημιούργησε κανένα συναίσθημα, μιας και η ατμόσφαιρα απουσίαζε παντελώς, ενώ οι μικρές ενότητές του μου προκάλεσαν εκνευρισμό καθώς εκεί που έλεγες ‘’να τώρα θα αποκτήσει ενδιαφέρον’’ σταμάταγαν απότομα. Θεώρησα τέλος πως καθυστέρησε πολύ να ξετυλίξει την υπόθεση του και ότι την τράβηξε αρκετά, χωρίς να υπήρχε λόγος, αν ήταν κάποιες σελίδες λιγότερο θα ήταν σαφώς η ροή του πιο δεμένη. Αυτό που μ’ άρεσε ήταν το τέλος του καθώς και η ιστορία του Μάνου, ο λόγος δηλαδή που κατέληξε, όπως κατέληξε.
          Διαβάστε το….. μπορεί σε ‘μένα να μην προκάλεσε ενθουσιασμό η ανάγνωση του σε εσάς σίγουρα θα δημιουργήσει το ενδιαφέρον και τα αισθήματα που ζητάτε από κάθε βιβλίο που διαβάζετε!

Ογκρέσα= Μυθική μορφή. Μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό. Υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα. Αναφέρεται και ως γυναίκα δράκαινα.

Βαθμολογία 2/5

Βιογραφία συγγραφέως
Αποσπάσματα & φράσεις με....νόημα! (39ο)

Στοιχεία Βιβλίου:
Τίτλος: Ογκρέσα
Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας
Εκδ.: Διόπτρα
Ημερ.Εκδ.: 02/06/2014
Σελ.: 488
Δήμητρα Κωλέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου